Nacht van de duisternis

Mocht je vanuit de ruimte ’s nachts naar de aarde kijken, dan valt Vlaanderen meteen op als een lichtgevende driehoek. Dat komt omdat Vlaanderen de meest verlichte regio in de wereld is. Astronauten noemen ons land ‘Bright Belgium’. De schaduwzijde is dat onze regio zeer sterk te lijden heeft onder lichthinder en lichtvervuiling.
Want licht is niet altijd en overal gewenst. Te veel  kunstlicht in de nacht heeft een verstorend effect op mensen, dieren en planten en astronomie. Het vraagt veel energie en draagt zo bij tot klimaatverandering. Uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat een groot deel van de inwoners vindt dat het ‘s nachts weer echt donker moet kunnen worden. Mensen storen zich aan de lichtkoepels van steden, kassen en reclameverlichting. Onze gemeente ondersteunde de actie met een avondwandeling en het doven van de openbare verlichting in de dorpskern.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s