Herdenkingsplechtigheid Veltem-Beisem

Traditioneel wordt op de laatste zondag van oktober hulde gebracht aan de Belgische soldaten die sneuvelden tijdens de eerste fase van de “Groote Oorlog 1914-1918” en de slachtoffers van beide wereldoorlogen in het algemeen  De militaire begraafplaats van Veltem-Beisem is een van de grootste van het land: 904 slachtoffers liggen hier begraven. Soldaten die sneuvelden in onder andere Haacht, Rotselaar en Herent.

De optocht der vlaggen, de toespraken en de bloemlegging gebeurden dit jaar onder begeleiding van een gewapende militaire erewacht. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zorgde voor de muzikale ondersteuning. Onder de prominenten zagen we onder andere staatssecretaris Carl Devlies, Dirk Claes (burgemeester van Rotselaar), Louis Tobback (burgemeester van Leuven) en provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Onze gemeente werd vertegenwoordigd door Willy Kuijpers en Arlette Caes.

U kan doorklikken naar het volledige fotoalbum

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s