Wegenwerken N26 (Omleiding) starten binnenkort

Eind februari starten de wegenwerken aan de N26 (Omleiding) tussen de kruispunten van de Wijgmaalse- en de Tildonksesteenweg. Om één en ander te verduidelijken, organiseerde de gemeente hierover een infovergadering.  Arlette Caes (Schepen van Openbare Werken) en Bart Tops (agentschap Wegen en Verkeer) kwamen tekst en uitleg geven over de geplande werken. Ook de aannemer die de werken zal uitvoeren, was aanwezig.
De N26, die ingericht is als een drievaksbaan, wordt vernieuwd en omgevormd tot een tweevaksbaan. De bestaande kruispunten worden heringericht en de rijbaan wordt volledig vernieuwd.
Over de gehele lengte van het traject komen een dubbelrichtingsfietspad aan de buitenzijde van de N26 en een enkelrichtingsfietspad aan de binnenzijde. Tussen de Belsenakestraat en de Wijgmaalsesteenweg wordt ook een dubbelrichtingsfietspad langs de binnenzijde van de Omleiding aangelegd. Het autoverkeer wordt van elkaar gescheiden door een lage betonnen middengeleider, het fietsverkeer door een vrije berm of een parkeervak.
Tijdens de wegenwerken blijft verkeer op de N26 in beide richtingen mogelijk. Uiteraard zal er wel hinder zijn voor het verkeer. Het einde van de werken is voorzien rond eind juni.
Meer info op de website van de gemeente.

Fout
Deze video bestaat niet

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s