Herentse Bib doet het zeer goed!!

De bibliotheek van Herent kent al 3 opeenvolgende jaren een duidelijke stijging van de uitleningen. In vergelijking met 2007 is dat zelfs een stijging van 30%.
In 2010 waren er maar liefst 18.173 meer uitleningen dan in 2009. Vorig jaar kreeg de bib niet minder dan 180 000 bezoekers over de vloer.
Deze stijging is uiteraard te danken aan het goede aanbod van werken, maar zeker ook aan de motivatie van het hele team. Bibliothecaris Kathleen Verhaegen en haar ploeg doen heel wat extra inspanningen om van de Herentse bib een succesverhaal te maken.
De ‘ontspanningsfunctie’ van de bibliotheek blijft voor de meeste gebruikers centraal staan. Ze zoeken goede verhalende boeken, strips of dvd’s, goed voor 80% van de uitleningen.
De bezoekers kwamen niet alleen om werken te ontlenen, maar ook om kranten en tijdschriften te lezen en om allerlei informatie in te winnen.
De Herentse openbare bibliotheek bereikt ook bijna alle doelgroepen. De enigen die een beetje achterblijven, zijn de ouderen. Hoe jonger de lezers zijn, hoe succesvoller de bib. Toch probeert de bib ook de oudere inwoners tegemoet te komen met ‘daisyboeken’, nieuwe ‘Grote Letterboeken’ en de boekenuitleendienst aan huis.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s