Oppositie verlaat gemeenteraad

De politieke spanning is duidelijk nog niet verdwenen in Herent.
Even de feiten op een rijtje: om 20u meldt voorzitter Kuijpers dat ontslagnemend schepen Els Demol niet aanwezig is. Met andere woorden: de meerderheid is op dat moment géén meerderheid. Daarom vraagt de voorzitter om de vergadering een kwartier uit te stellen, tot Demol aanwezig is. Maar daar kan de oppositie zich niet in vinden: ‘De gemeenteraad dient om 20 u te starten. Waarom worden er anders praktische afspraken gemaakt???’ oppert Peter Janssens van Herent21.
Het standpunt van de oppositie is duidelijk: als de vergadering niet op de afgesproken tijd kan starten,dan dient ze uitgesteld te worden naar een latere datum.Voorzitter Kuijpers heeft geen oor voor deze argumenten: ‘De gemeenteraadszitting uitstellen naar een latere datum, kost teveel nutteloos geld. We beginnen over een kwartier.’ De gehele oppositie, op Vlaams Belang na, verlaat daarop de Nok. Om 20u18 is Els Demol aanwezig en start de voorzitter de vergadering. Met lege oppositiebanken…

Het is niet verwonderlijk dat de agendapunten op een drafje kunnen afgewerkt worden: tegenwind is er niet.
Naast de lopende zaken, was er uiteraard ook nog de eedaflegging van Marleen Schouteden. Zij volgt Els Demol op.
Na afloop van de vergadering dankte de voorzitter Marie-Thérèse Vandebroeck (Vlaams Belang) voor haar steun aan de meerderheid.
Het cordon sanitaire is in Herent dus weeral verbroken.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s