Vredeswake 2011: “Schiet ontwikkeling niet aan flarden”

25 jaar geleden werd in Herent de vredesboom geplant.  De boom werd toen door VAKA-Herent en het gemeentebestuur geplant als reactie op het plaatsen van kernwapens in ons land.
De boom staat er nog altijd (pleintje Rijweg-Schotstraat), dus een goede gelegenheid om de Vredeswake 2011 op die lokatie te houden.

Deze Vredeswake is een onderdeel van de Vlaamse Vredseweek. Want nu, 25 jaar later, is de roep om vrede uiteraard nog altijd actueel. Het thema “Schiet ontwikkeling niet aan flarden” benadrukt de noodzaak van een sterk internationaal wapenverdrag. Gewapend geweld remt nu té vaak ontwikkelingsdoelstellingen af.
De bezoekers van deze Vredeswake konden meezingen met vredesliederen gezongen door de koren Kontrarie en Dauwgard. Deze liederen werden afgewisseld met vredesgedichten, voorgelezen door de dichteressen zelf. Asmik Ayunts (Armenie) kwam getuigen hoe het er in haar land aan toe ging. Ze gaf ook haar kijk van hoe vrede in een land er volgens haar moet uitzien.
Leerlingen van De Kraal hebben op school een project ivm vrede gemaakt. Zij kwamen hun eigen vredesboom aan het publiek voorstellen.
Burgemeester Kuijpers onthulde samen met organisator Marcel De Prins een nieuwe gedenkplaat voor de vredesboom. Verder waren er nog toespraken van oa Jos Van Beek en schepen Luk Draye. Het geheel werd afgesloten met een dankwoord door Koen Neyens (GROSH – Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Herent).

De fotogalerij is te bekijken door te klikken naar deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s