Familie Vranckx eerste Fair Trade Supporters van Herent


Herent mag zich sinds vijf jaar Fair Trade gemeente noemen omdat men voldoet aan een aantal criteria. Zo is het onder andere belangrijk dat het eerlijke-handel principe ondersteund wordt door lokale bedrijven. Winkels, restaurants, cafés,… die zoveel mogelijk Fair Trade producten gebruiken, werden op die manier Fair Trade Partner.
Maar hoe zit het met personen of families die er thuis ook naar streven om zoveel mogelijk eerlijke producten te gebruiken? Sinds vorig weekend werd daarom “Ik ben Fair Trade Supporter”  ingevoerd. ‘Op evenementen waar we met de Fair Trade stand aanwezig zijn, spreken we de mensen hierover aan.’ vertelt Katrien Ryde van de Herentse Fair Trade trekkersgroep ‘Heel wat families zijn enthousiast bezig met eerlijke handel. Zij kunnen dan Supporter worden. Het speldje met hun woonplaats wordt op de kaart van Herent geprikt.’
Zaterdag, tijdens de boerenmarkt in Veltem, werd voor de eerste keer zo’n speldje op de kaart geprikt. De familie Vranckx uit de Kleine Spekstraat in Veltem mag zich de allereerste Fair Trade Supporter van Herent noemen.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s