75 jaar H.Hartkerk in Delle


In 1936 werd in Delle de Heilig Hartkerk plechtig ingezegend. Hoewel de oorspronkelijke plannen voor de bouw van de kerk reeds dateerden uit 1912, zorgden oorlogsjaren en financiële crisis ervoor dat de Dellenaars hun oorspronkelijke ambities sterk hebben moeten wijzigen. Zo werd oa. de geplande toren van 46m hoogte weggelaten.

Dit weekend was het dubbel feest in en rond de kerk. Naast de speciale feestviering voor het 75 jarig bestaan van de kerk, was er ook de inhuldiging van de nieuwe weg en parking van de parochiezaal. Burgemeester Kuijpers mocht het lint doorknippen van een nieuwe, volledig verharde weg. De aanleg hiervan heeft heel wat kopzorgen gegeven: er was niet alleen de administratieve rompslomp die moeilijk verliep, er moest ook rekening gehouden worden met de kalender van de verschillende verenigingen die de parochiezaal gebruiken.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de kerk, kan de speciale dorpskrant hier downloaden. Delle-kenner Jozef Hamels maakte een prachtig overzicht van de meest markante feiten uit de geschiedenis van de kerk. En U kan natuurlijk ook altijd terecht op de website ikhouvandelle.be

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s