Politie HerKo verhuist naar “De Kouter”

Reeds meer dan tien jaar dromen de politiemensen van HerKo van een grotere en betere infrastructuur. Op 4 oktober was het eindelijk zover: het grootste deel van de politiediensten verhuisde naar “De Kouter”.

De diensten die gevestigd waren in het gebouw aan de Stationsstraat te Kortenberg (de interventiedienst, de recherche en het zonesecretariaat) en de wijkdienst van de gemeente Herent, hebben hun intrek genomen in het nieuwe administratieve centrum langs de Spoorwegstraat te Herent. Dit wil zeggen dat er vanaf nu in de politiezone Herent-Kortenberg nog slechts twee politiehuizen overblijven.

‘Deze verhuis is voor ons méér dan een verhuis naar een andere lokatie. Het is voor ons ook de gelegenheid om een aantal dingen te stroomlijnen en anders te organiseren’,vertelt korpschef Walter Endels. ‘Reeds enkele maanden geleden zijn we intern met het project “Anders” gestart. Want het is onze bedoeling om een aantal dingen anders aan te pakken. Zo is er, net zoals bij de andere gemeentediensten, gekozen voor een meer persoonlijke aanpak bij het onthaal van de mensen. Bezoekers worden niet meer naar het een of andere loket gestuurd, wij komen naar de bezoekers toe… Ook de openingsuren zijn aangepast. We zijn vaker open, wat de dienstverlening ten goede komt.’

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s