Herdenkingsplechtigheid op militaire begraafplaats Veltem

Zondag organiseerde de Vlaams-Brabantse afdeling van de Koninklijke Nationale Strijdersbond (NSB) haar jaarlijkse herdenkingsplechtigheid op de militaire begraafplaats van Veltem. Tijdens deze plechtigheid werd hulde gebracht aan de Belgische militairen die sneuvelden tijdens de Groote Oorlog ’14-’18 en de slachtoffers van beide wereldoorlogen in het algemeen.

Generaal-Majoor op rust F.Joos benadrukte in zijn toespraak dat men de slachtoffers van de oorlogen nooit mag vergeten. ‘Vrede is tegenwoordig iets vanzelfsprekend. Maar dit is niet altijd zo geweest’, stelde hij  ‘Jonge mensen lijken hier soms onvoldoende besef van te hebben…’

Traditiegetrouw werden er bloemen neergelegd. Dit gebeurde onder andere door staatsecretaris Carl Devlies, de Leuvense burgemeester Louis Tobback en zijn Herentse ambtgenoot Willy Kuijpers. De Muziekkapel van de Gidsen zorgde voor de muzikale omkadering.

De organisatie van zo’n plechtigheid kost heel wat mankracht en logistiek. ‘Ik ben blij dat we kunnen rekenen op de bijzondere steun van het provinciaal commando Brabant en op de Provincie Vlaams-Brabant’, benadrukt NSB contactpersoon Tom Sels.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s