Kinderen leren gezond koken in De Bijenkorf

Gezond eten is heel belangrijk, zéker voor kinderen. De Bijenkorf besloot dan ook om de Kinderkok uit te nodigen om de kinderen spelenderwijs te leren om gezond te koken.

Donderdagochtend 9u: alle kinderen verzamelen in de inkomhal van de school om kennis te maken met kok Veronique. Zij legt aan de kinderen uit wat ze allemaal gaan doen. ‘We gaan iedereen opsplitsen in kleine groepjes’, vertelt Veronique ‘Elk groepje gaat een onderdeel van het buffet klaarmaken. Vanmiddag eten we dan samen alles op!’  Veronique is pedagogisch directeur bij Art for Children, de stichting achter “De Kinderkok”. ‘We hebben al meer dan 100 scholen in Vlaanderen bezocht’, legt Veronique uit ‘Maar we organiseren ook kooksessies bij bijvoorbeeld jeugdverenigingen of andere activiteiten.’

Het is eindelijk tijd om aan de slag te gaan: ‘Schortjes voorbinden en handjes wassen !’ roept juf Tine. Haar groep kindjes gaat zorgen voor de soep: de kinderen snijden zelf de groenten en rollen zelf de gehaktballetjes. Dat wordt smullen straks!

Bij juf Sandra wordt er hard gewerkt aan de gezonde pizza’s. ‘Gezonde voeding is iets waar we in De Bijenkorf het hele jaar mee bezig zijn’,vertelt juf Sandra ‘Dit project van de Kinderkok past daarom perfect in onze filosofie.’
Terwijl het deeg wordt uitgerold, zijn ander groepen bezig met het maken van de broodjes, koekjes, menukaarten en placemats.
’s Middags werd alles lekker opgesmuld.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s