Herent huldigt vrijwilligers

‘Jaarlijks organiseren we zo’n huldigingsmoment’, vertelt Georgette Gillis (Cultuurdienst Herent) ‘We combineren dit telkens met de algemene vergadering van de Herentse Cultuurraad’
De mensen die gehuldigd worden, zijn voorgedragen door diverse Herentse verenigingen. Dit jaar werden volgende mensen in de schijnwerpers gezet:

Jos en Kris Van Stipthout-Dewit: Jos (73) & Kris (72) zijn niet alleen echtgenoten, ze zijn als team ook de drijvende kracht achter het lithurgisch team van de parochie Maria Hemelvaart (Winksele) en de parochiefederatie Herent. Kris is sedert vele jaren dirigente en bezieler van het zangkoor Maria Hemelvaart. Jos steunt dit met raad en daad. Daarbuiten zijn beiden ook betrokken bij heel wat andere initiatieven binnen de parochie.

Wilma Putseys-Jackers (74): Wie de kapel van Diependaal bezoekt, ziet onmiddellijk de resultaten van het werk en de wekelijkse inzet van Wilma. Zij versiert het altaar met nieuwe bloemen, zij verzorgt de andere planten, brengt extra versiering aan op feestdagen,… Bovendien is zij ook regelmatig lektor. Al meer dan 10 jaar spendeert Wilma wekelijks vele uren aan deze bezigheden.

Guy Beyens (63: ) Guy coördineert alles wat te maken heeft met de materiële structuur van de wijkkapel in Diependaal: verwarming, verlichting, geluidsinstallatie, veiligheid, bereikbaarheid, enzovoort. Maar ook de muren schilderen van de kapel en voor de liedboeken en kaarsen zorgen, doet hij. Of sneeuw ruimen en onkruid wieden,… Al meer dan 20 jaar kan de gemeenschap rekenen op zijn inzet en motivatie.

Jos De Cock (70): Jos is bijna 30 jaar bestuurslid van het Davidsfonds Herent en hij heeft hiermee de langste staat van dienst binnen het bestuur. Hij zet zich wekelijks meerdere uren in voor de vereniging. Op hem is het spreekwoord “Geen woorden maar daden” zeker van toepassing.

Luc Torrekens (64): Luc is al meer dan 25 jaar bestuurslid van het Davidsfonds Herent. Hij was ook enkele jaren voorzitter maar is vele jaren penningmeester van deze vereniging. Zo is hij wekelijks meerdere uren bezig met administratie. Door zijn uitzonderlijk talent om mensen te motiveren, kan hij geregeld zorgen voor nieuw bloed in het bestuur.

Mark Van Den Bosch (75): Mark is al meer dan 25 jaar bestuurslid en meer dan 10 jaar secretaris van het Davidsfonds Herent. Als secretaris zet hij zich gemiddeld een dag per week in om het vele werk voor deze vereniging gedaan te krijgen. Hij is ook de webmaster van de verenigingswebsite. En alsof dit nog niet genoeg is, legt hij ook de contacten met de gemeente en is hij vertegenwoordiger van het Davidsfonds bij de cultuurraad.

Tijdens de algemene vergadering van de Cultuurraad werd Jaak Stroobants voorgesteld als nieuw bestuurslid van de Cultuurraad.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s