Voorstelling kunstwerken De Kouter

‘Reeds van bij de aanvang van het project wilden we kunstwerken integreren in en rond het nieuwe gemeentehuis’, vertelt schepen van cultuur Jo De Clercq (SP.A) in zijn inleiding. Uiteindelijk werd er gekozen voor twee muurschilderingen in de onthaalruimte en een sculptuur buiten voor het gebouw. Dinsdagochtend werden de beide kunstwerken officieel ingehuldigd en voorgesteld.

De muurschilderingen zijn van de hand van de Veltemse kunstenaar Philippe De Smedt. ‘De beide schilderijen tonen mensen van Herent, mensen uit mijn buurt, mensen die werkelijk bestaan’, vertelt Philippe.
De werken heten “Crossroads”.  ‘Op de schilderijen zie je de mensen komen en gaan. Ze symboliseren de bezoekers van  het “”kruispunt” De Kouter’, vertelt de kunstenaar.

Buiten voor het gebouw staat een reusachtige sculptuur, ontworpen door de Leuvenaar Wouter Mulier. Deze sculptuur “Fusion”  toont bogen die  vanuit een centrum uiteenwaaieren. In het midden worden ze omvat door een open, spiraalvormige band. ‘Al de verschillende diensten, zoals het OCMW, de Bib, de politie en de gemeentediensten komen samen in dit gebouw. Dat wou ik symboliseren met mijn kunstwerk’,vertelt Wouter,  ‘Daarnaast heeft het beeld uiteraard ook een sterke signaalfunctie voor de mensen die het gebouw passeren.’

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s