Kinderhoogdag in Herent

Met de Kinderhoogdag wil de Provincie Vlaams-Brabant cultuur promoten op een vrolijke en originele manier. Het is de bedoeling om via ludieke workshops, straattheater, animatie en diverse andere activiteiten kinderen tussen drie en twaalf jaar te laten ontdekken dat cultuur ook plezant kan zijn. Dit jaar werden zo’n 12 dagen georganiseerd. Deze reeks werd afgelopen zondag in Herent afgesloten met een zeer succesvolle editie.

Voor de lokale organisatie werd hiervoor samengewerkt met de jeugd- en cultuurdienst van Herent. ‘Een zeer mooi resultaat’, vertelt Pieter Taccoen van de cultuurdienst, ‘We hadden achthonderd inschrijvingen in voorverkoop. Reken daar nog een tweehonderd kinderen bij via de jeugdbewegingen, en we zitten aan zo’n duizend jonge mensen op dit event’.

Het thema van deze Kinderhoogdag was “de middeleeuwen”. Zo werd het Wildemanspark omgetoverd tot middeleeuws dorp, er waren ridders op pad, er waren oude volksspelen,…

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s