Kerstconcert door De Kobe-lientjes

De Kobe-lientjes is een gelegenheidskoor dat jaarlijks rond Kerstmis een speciaal concert brengt ten voordele van het een of andere goede doel. Zaterdag werden er in de Warotzaal in Winksele zelfs twee concerten na mekaar gegeven.

Wat zeven jaar geleden begon met een bescheiden groep kinderen, is ondertussen uitgegroeid tot een groots geheel. ‘We hebben een kleine honderd kinderen die meezingen’, vertelt dirigente Chris Sanders, ‘De groep wordt elk jaar groter en groter’. Het koor bestaat uit kinderen uit Beisem, Buken, Veltem en Delle. Ze worden ondersteund door een groep enthousiaste muzikanten en medewerkers.

Dit jaar werd er gezongen ten voordele van de MUCO patiënten van de eenheid 650 en 651 van het UZ-Leuven. Muco of taaislijmziekte is een van de meest erfelijke ziektes bij kinderen. Vaak moeten deze kinderen jaarlijks meermaals opgenomen worden in het ziekenhuis voor therapie. Om de jonge patiënten iets extra te kunnen bieden tijdens hun verblijf, werd dit concert georganiseerd.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s