Eerste gemeenteraadszitting in De Kouter

20111221-090956.jpg20111221-090830.jpg20111221-090928.jpg

Raadszaal “De Haagbeuk” werd dinsdagavond voor de eerste keer gebruikt voor de gemeenteraadszitting. Meteen de laatste van dit jaar. In deze zitting stonden heel wat punten op de agenda. Hoofdbrok was de nieuwe begroting. Nadat schepen van financiën Luk Draye (WIJ) de begroting had voorgesteld, was het aan de oppositie om hierop in te gaan. Een kolfje naar de hand van Rik Daems (Open-VLD). Hij bleef benadrukken dat de belastingsdruk in Herent veel te hoog ligt en dat er teveel uitgaven gedaan zijn. Vooral de bouw van het nieuwe gemeentehuis weegt zwaar door op de uitgaven.
Ook Jos Bex (Herent21) kwam tussen: ‘Ik ben vorig jaar uit de meerderheid gestapt, omdat we toen al wisten dat de financiële situatie hopeloos was’, vertelt hij, ‘Ik vraag dat het huidige college dit eindelijk ook eens toegeeft.’

Veer Dusauchoit (Groen!) blijft zich zorgen maken over de dienstverlening van het OCMW. Want er blijft onduidelijkheid over eventuele besparingen die deze dienst zullen treffen: zullen mensen die, al dan niet tijdelijk, uit dienst gaan, wel vervangen worden? Luk Draye (WIJ) legde uit dat door het samenvoegen van de verschillende gemeentelijke diensten in één gebouw, er niet altijd automatisch vervanging voor iemand zal voorzien worden. Dit zal geval per geval bekeken worden.

Maarten Forceville (CD&V) hield nieuwe schepen van jeugd Marleen Schouteden (WIJ) bij de les: hoe staat het met de jeugdwerking en de nieuwe lokatie voor het jeugdhuis?

20111221-090912.jpg20111221-090943.jpg20111221-090853.jpg

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s