United Brass brengt sprankelend nieuwjaarsconcert

Toverveld in Veltem werd zondag met “Sparkling Brass” omgetoverd tot concertzaal. Dirigent Frank Vantroyen had een gevarieerd programma samengesteld: de luisteraars konden genieten van zowel filmmuziek van John Williams als van het moeilijkere, typische brassband-repertoire . Zo kon trombonist François Debacker schitteren met een bijzonder virtuoze solo in “Rhapsody for Trombone” van Gordon Langford.

Naast eigen solisten was er ook een gast-soliste uitgenodigd: violiste Herlinde Verjans liet het beste van haar kunnen zien tijdens het gevoelige thema uit Schindler’s List en het opzwepende Cry of the Celts. Deze 19-jarige jongedame studeert momenteel aan het conservatorium van Tilburg (NL). Verder is ze ook concertmeester van het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek.

‘2012 wordt een druk jaar voor ons orkest’, vertelt secretaris Rudi Desie ‘Zo komt de hART-musical stilaan in zicht en daarna is er nog onze concertreis naar Brighton in Groot-Brittannië’. Begin juni kan U United Brass ook aan het werk zien tijdens een kioskconcert op de Leuvense Grote Markt.

De fotogalerij kan U bekijken op deze koppeling: Sparkling Brass

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s