Emma Strouven wint Herentse editie van Junior Journalist-wedstrijd

Nieuwe media, sociale media, Facebook, Twitter, Netlog,… Alles wat virtueel is, dat is het onderwerp van de Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds.  In deze wedstrijd kunnen jongeren uit de laatste graad van het basisonderwijs en het hele secundair onderwijs zich creatief uitleven. Wie in de preselecties de beste Junior Journalist van de gemeente wordt, wint een boekenpakket. Alle lokale winnaars stoten ook nog eens door naar de nationale finale, waar per reeks de allerbeste Junior Journalist wordt bekroond met, bijvoorbeeld, een redactiestage bij Ketnet of een dag meelopen op de redactie van Het Nieuwsblad.

In Herent werd de 11-jarige Emma Strouven de lokale winnares. Met haar stuk over Loeter, de thuiscomputer, wist ze de jury te overtuigen van haar kunnen. Emma zit op school in De Kraal in Herent-Centrum. Blijkbaar een creatieve klas, want ook klasgenoot Elle Devroey (12j) zat bij de top drie van deze lokale preselectie. Naast Emma en Elle maakt Emma Sablon (10j) (PDC-school Veltem) de top drie volledig.

De drie jongedames kregen zondag hun prijs tijdens het Toast Literair-event van het Davidsfonds. Op dit jaarlijkse event was ook Johan Van Iseghem uitgenodigd. Johan is hoogleraar aan de KUL. Hij kwam het aanwezige publiek op een boeiende en aangename manier vertellen over “De Vrolijke Muze”:  kunstenaars gaan heel vaak bij hun “buren” inspiratie halen om hun eigen versie van een bepaald werk te maken. Met heel wat voorbeelden liet Johan zien dat dit vaak tot bijzonder grappige gedichten, teksten of beelden kan leiden.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s