Feest voor 225 jaar PDC-school te Veltem

Op 8 januari 1787 richtte toenmalig pastoor van Veltem, E.H. Petrus Jacobus De Clerck, een “scole van bermhertigheyt” op te Veltem. Hij zorgde hiermee voor gratis onderwijs voor de behoeftige kinderen uit de buurt. Ondertussen, 225 jaar later, is deze basisschool uitgegroeid tot een school met 94 kleuters en 141 leerlingen in de lagere school.

Zaterdag werd er daarom uitgebreid gefeest. Er was onder andere een tentoonstelling met oude foto’s en ander materiaal. Erg origineel was ook dat sommige mensen zich verkleed hadden om gestalte te geven aan enkele historische figuren uit de geschiedenis van de school. Zo was er bijvoorbeeld ex-leerlinge Magda Dewinter die zich verkleed had tot Zuster Directrice. Ze poseerde fier bij een foto van zichzelf uit 1969.

Verder was er animatie en spel voor de kinderen. De dorstigen konden terecht bij Pater Pintelier in de bruine kroeg.

De fotoreeks is te bekijken op deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s