Kinderdans zonder grenzen

Zaterdag startte de eerste proefles dansen voor kinderen met een handicap. In de loop van maart zijn er nog drie proeflessen gepland voor wie er deze eerste keer niet kon bijzijn. Deze lessen zijn een initiatief van Villa Dansa uit Herent i.s.m. de gemeente Herent en kinderpraktijk “De Wiebeltjes” uit Wilsele.

‘Het was al jaren een droom om zo’n project op te starten’,vertelt kinesiste Josy Weyne van kinderpraktijk De Wiebeltjes, ‘Jammer genoeg was er niet zo gauw een gepaste instructeur te vinden’.

‘Ook bij Villa Dansa waren er al enkele jaren soortgelijke plannen’, vertelt Leo Massie (Villa Dansa), ‘Dus ook wij zijn blij dat het project eindelijk kan starten. Extra dank ook aan de gemeente Herent die zorgt voor de infrastructuur en de financiële steun’.

De lessen worden gegeven door Greet Bervoets. Greet is gediplomeerd instructeur rolstoeldansen. ‘Ik heb mijn opleiding in Nederland gevolgd vermits er in Vlaanderen nog geen soortgelijke opleidingen bestaan’, vertelt ze, ‘Ondertussen zijn we toch al met een tiental instructeurs in Vlaanderen, zodat er ook meer en meer dansprojecten kunnen starten’.

Chiel (11) was dit keer de enige rolstoeldanser. Hij kreeg dus alle aandacht van lesgeefster Greet. ‘Da’s cool !!!’, glimlacht hij.

De volgende proeflessen worden gegeven op de zaterdagen 17, 24 en 31 maart tussen 10 en 12 uur in Toverveld in Veltem. Jongens en meisjes met een handicap van 6 tot 15 jaar zijn welkom.

Meer info op deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s