Spaghettidag in ju-jutsu stijl

Zondagnamiddag serveerde de ju-jutsuclub van de Yoshin Dojo spaghetti in zaal Piazza te Herent.  ‘Alles zelf gemaakt’, vertelt clublid Caroline Versonnen  ‘In totaal komen zo’n honderd mensen langs om te eten, dus da’s een heleboel spaghetti en saus’, lacht ze.

Wekelijks trainen de clubleden op woensdag in de Kraalschuur. De club is ontstaan in 1986. Men beoefent de Hakkoryu jujutsu stijl. Dit is een zachte vorm van zelfverdediging maar niettemin toch krachtig wanneer ze goed wordt uitgevoerd. Er zijn geen aanvalstechnieken. Er wordt geen brute kracht gebruikt. Het is niet de bedoeling om elkaar af te breken. De bedoeling is om bij een aanval de kracht van de tegenstander tegen hem te gebruiken en de richting van zijn aanval te veranderen in een cirkelbeweging naar de grond.

Hoofdtrainer is Luk Court. Hij volgde zijn opleiding onder andere in Japan. ‘We zijn geen bijzonder grote club’, vertelt hij ‘en dat geeft ons de mogelijkheid om zeer individueel te werken op de trainingen’.

Als U  zin hebt om kennis te maken met deze sport, neem dan een kijkje op deze link. De gemeente Herent organiseert namelijk samen met de club een “Start to..” formule vanaf april.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s