De Kouter officieel ingehuldigd

Nadat de verschillende gemeentelijke diensten de voorbije maanden hun intrek hadden genomen in het nieuwe gebouw, was het vrijdagavond tijd voor de officiële inhuldiging.

In de verschillende toespraken, door onder andere burgemeester Willy Kuijpers, OCMW voorzitter Chris Gielens, schepen van openbare werken Arlette Caes, politiekorpschef Walter Endels en Jos Kempen (NV NAC), werd geschetst hoe het project tot stand is gekomen. Ook de centralisatie van diensten en de duurzaamheid van het gebouw werden extra in de verf gezet.
‘Er zijn weinig gemeenten waar zowel de gemeentelijke administratie,  het OCMW, de bibliotheek en de politie onder één dak gehuisvest zijn’, vertelt burgemeester Kuijpers. ‘De inwoners kunnen deze diensten bereiken via één centraal onthaal. Dit werkt praktischer en is besparend’.

De oppositie bekijkt het project echter met een heel andere bril. ‘De belastingverhogingen van de laatste jaren zijn onvoldoende gebleken om het megalomane bouwproject te bekostigen. De put is alleen maar dieper geworden: de gemeentelijke schuld is gestegen van 30 miljoen euro naar 42 miljoen euro’, melden oppositiepartijen CD&V, Herent 21, Groen en Open VLD in een gemeenschappelijk bericht.
‘De volgende jaren zal de beleidsruimte zéér beperkt zijn, nieuwe (grote) projecten zo goed als onmogelijk’, klinkt het verder.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s