Open-deur De Kouter

De open-deur dagen in de Kouter konden rekenen op een zéér ruime belangstelling: heel wat inwoners van Herent kwamen langs om een bezoek te brengen aan dit nieuwe “Huis van de Gemeente”. Want een kijkje nemen achter de schermen, dat kan uiteraard niet alle dagen… Zaterdag werden de nieuwe inwoners welkom geheten in Herent. Zij kregen als eerste een rondleiding door het gebouw. Zondag stonden de deuren open voor iedereen.

De bezoekers werden rondgeleid door gemeentelijk secretaris Herman Artois en OCMW-voorzitter Chris Gielens. Beiden gaven uitleg over de werking van de gemeentelijke diensten en het Sociaal Huis. In het Sociaal huis zelf kon men meelopen met een welzijnswandeling. De werkgroep Marant toonde info over de verschillende activiteiten die maandelijks door hun worden georganiseerd.

Politiekorpschef Walter Endels en commissaris Johan Vanhumbeeck gaven tekst en uitleg over de werking van de politiezone HerKo. Buiten op de parking waren er ook verschillende demonstraties van diverse politiediensten. Politiehond Sam was één van de blikvangers. Samen met zijn baasjes liet hij zien, hou hij bijvoorbeeld weerspannige burgers in bedwang kan houden.

In de Bib kon men dan weer terecht bij bibliothecaris Kathleen Verhaegen om meer uitleg over de aanpak en het aanbod op de nieuwe locatie.

Naast de gemeentelijke diensten waren ook verschillende verenigingen en organisaties actief op deze dag: men kon kennismaken met onder andere Natuurpunt, het Rode Kruis, Herent Fair-Trade, KWB en de hART musical. Deze laatsten gaven een muzikaal voorsmaakje van de musical die eind april in première gaat.

Een fotoreeks is te bekijken op deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s