Leerlingen De Bijenkorf drinken kraantjeswater

Donderdag 22 maart was het Wereldwaterdag. Meer dan 650 scholen uit heel België gingen de uitdaging aan en dronken dan enkel water uit de kraan. Zo ook Basisschool De Bijenkorf in Herent. Op deze manier vermijden ze drankverpakkingen en profiteren de leerlingen van de voordelen van kraantjeswater: het is gezond, milieuvriendelijk en goedkoop.

Juf Sandra (2e leerjaar) gaf in de klas uitleg over de verschillende voordelen van kraantjeswater. ‘Bij kraantjeswater zijn er geen fabrieken nodig om het water in de flessen te doen en er zijn geen vervuilende vrachtwagens nodig om die flessen naar de winkels te brengen’, vertelt ze aan de leerlingen. ‘Ook achteraf is er geen afval van plactic flessen dat weer moet verwerkt worden’.

Bij het tien-uurtje en het middageten dus geen flesje fruitsap of chocomelk deze keer. Wél een frisse beker water.  ‘Deze actie past ook  in ons MOS-project’, vertelt Sandra, ‘MOS staat voor Milieuzorg op School: we willen de kinderen zoveel mogelijk een milieuvriendelijke houding bijbrengen’.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s