Koester je buren… ook in de natuur

Goede buren moet je koesteren: je helpt elkaar waar nodig. De planten en dieren om ons heen zijn ook onze buren. Ook zij maken ons leven aangenaam. Sommigen onder hen hebben het moeilijk: ze missen poelen en beekjes met proper water, hun leefgebied wordt verkaveld en volgebouwd, bomenrijen, bosjes en hagen verdwijnen.  Ook deze buren moeten we koesteren en helpen waar nodig.

Om jongeren te laten kennismaken met een aantal van deze dieren, organiseerde Natuurpunt Herent zondag een “Koesterburen”-wandeling doorheen de Beisemse natuur. Plaats van afspraak was het kerkje van Beisem, waar Natuurpunt-ers Inge, Ria, Leen, Magda, Patrick en Gerard klaarstonden om de kinderen welkom te heten.  ‘Ondanks de regen, zijn er toch nog een tiental dappere kinderen met hun ouders komen wandelen’, vertelt Natuurpunt-voorzitster Inge Van de Voorde.

De wandeling liep onder andere langs de Molenbeek. Natuurgids Gerard had zelfs enkele stekelbaarsjes gevangen om de kinderen uitleg te geven over de diertjes. Daarna mochten ze zelf met hun schepnetjes aan de gang.

Meer info kan U vinden op de website van Natuurpunt Herent

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s