Tentoonstelling kapelletjes in Herent

Enkele jaren geleden besloot de Stuurgroep Erfgoed om de verschillende Herentse kapellen en kapelletjes te inventariseren. Meteen begon ook een speurtocht naar beeldmateriaal en informatie  uit vroegere tijden. Ondertussen is het meeste werk hiervan achter de rug: alle kapellen zijn ondergebracht in een catalogus.

Patrick Vandenhaute fotografeerde hun huidige toestand. ‘Ik maakte ook panorama-opnames van de kapellen’, vertelt Patrick, ‘Op die manier kunnen we de kapelletjes ook situeren in hun omgeving. En hopelijk kunnen de mensen dan over bijvoorbeeld vijftig jaar de toestand vergelijken met de huidige toestand’.

Om deze beelden ook aan het grote publiek te tonen, organiseert de Stuurgroep een tentoonstelling in de Foresco loodsen tijdens de voorstellingen van de hART-musical. Naast de foto’s van de kapelletjes, zijn er ook historische foto’s en documenten te bekijken van de periode rond de Eerste Wereldoorlog.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s