Spiritgroep vindt onderdak bij Herentse SP.A

Bij de splitsing van de Volksunie is de Herentse WIJ-groep samengebleven als een unie van N-VA leden, leden van Spirit en onafhankelijken. De voorbije maanden is er echter dusdanig veel gerommel geweest in het Herentse politieke landschap dat er van de toenmalige WIJ-groep niet veel meer overblijft. Zo noteren we onder andere het opstappen van ex-Spirit parlementslid Jos Bex (samen met gemeenteraadslid Peter Janssens startte hij ondertussen Herent21), het overstappen van gemeenteraadslid Maarten Forceville naar CD&V en het vertrek van schepen Els Demol wegens te drukke bezigheden in het parlement.
De WIJ-groep zal daarom op het einde van de huidige bestuursperiode worden ontbonden.

‘Als leden van de Spiritgroep hadden we reeds eerder besloten niet als zelfstandige groep aan de komende gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen’, meldt Luk Draye (Wij).
‘We zijn ingegaan op het aanbod van de Herentse SP.A om als groep op de SP.A-lijst te staan, met eigen accenten.  Op die manier willen wij ons engagement voor de gemeente Herent voortzetten, maar tegelijkertijd ook de politieke versnippering tegengaan’, klinkt het verder.

Naast Luk Draye maken onder andere OCMW voorzitter Chris Gielens, gemeenteraadslid Katrien Put, Lies Mine en Greet Pauwels deel uit van de Spiritgroep

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s