United Brass (Veltem) concerteert in Brighton(GB)

20120524-094103.jpg

Groot-Brittannië is uiteraard de absolute “place-to-be” voor de liefhebbers van brassband muziek. Als buitenlandse band ginds gaan concerteren is dan ook een absoluut hoogtepunt. Het voorbije Hemelvaartweekend trok United Brass uit Veltem op concertreis naar Brighton. Ze gingen ter plekke verbroederen met de lokale Hangleton Band.

Bij aankomst  op vrijdagavond lag Brighton Pier er wat miserabel bij: dik grijs wolkendek, stijve bries, miezerige motregen, maar omstreeks 19u stond het feestcomité van Hangleton Band klaar om de collega’s uit Vlaanderen welkom te heten.  Het ging er hartelijk aan toe met fish and chips op het menu en vervolgens een onvervalste Ceilidh, enkele uurtjes op de dansvloer met aangeleerde danspasjes op traditionele Schotse muziek oftewel de plaatselijke versie van een boombal.

Zaterdagnamiddag werd er  een gezamenlijke repetitie gehouden met de nieuwe vrienden van de Hangleton Band.  ’s Avonds concerteerden beide bands  in de kerk van Saint John the Baptist. Het werd een daverend succes.

Op zondag werd er gespeeld op de dijk in de authentieke Brighton Bandstand. Een unieke afsluiter van een heerlijk Hemelvaartweekend voor deze Veltemse brassband.

(foto’s: United Brass)

20120524-094041.jpg

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s