Op bezoek in een bijzondere tuin

VELT staat voor Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Vorige zondag organiseerde VELT een eco-tuindag om mensen de mogelijkheid te geven om ecologische tuinen te bezoeken. In Winksele waren de bezoekers welkom in de Dalenstraat 12 bij Patrick en Ingrid Luyten-Bollion.

‘We werken al heel lang aan onze ecologische tuin’, vertelt Patrick, ‘En het is ook een project dat nooit stopt. We zijn altijd bezig met nieuwe dingen en planten’.

Gezond leven op het ritme van de seizoenen en dit met respect voor de natuur, dat is één van de belangrijke thema’s waar VELT zich voor inzet. ‘Een ecologische, natuurlijke tuin is erg belangrijk voor de natuur’, zegt Patrick, ‘Op die manier kunnen zo’n tuinen kleine step-stones zijn tussen diverse natuurgebieden. Vogels kunnen bijvoorbeeld op die manier makkelijker reizen van het ene gebied naar het andere’.

Ook op hun vijver zijn Patrick en Ingrid bijzonder trots. ‘Het is prachtig om te zien hoeveel waterleven zo’n kleine vijver of poel met zich meebrengt’, vertelt Patrick nog.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s