KVLV Winksele blaast 75 kaarsjes uit

De KVLV is ontstaan als vrouwenvereniging van de Belgische Boerenbond. De benaming Boerinnenbond was van 1911 tot 1975 de officiële naam. In juni 1937 werd in Winksele een lokale afdeling van deze Boerinnenbond opgericht.
Zondag werd dit 75 jarig jubileum gevierd met een feestmaaltijd in de parochiezaal van Winksele. Omdat het tegelijk ook vaderdag was, werden dit keer ook de heren extra in de bloemetjes gezet.
Tijdens de openingstoespraken van KVLV-consulente Veerle Van Welden en voorzitster Rita Cockx werd teruggekeken op de voorbije 75 jaar, maar werd er ook gepraat over de toekomst..

‘De KVLV-samenkomsten zijn dé uitgelezen manier om ervaringen uit te wisselen’, vertelt Veerle, ‘Je gaat altijd als een rijker mens terug naar huis’. Veerle feliciteerde iedereen met de verjaardag en ze zette de inspanningen van het bestuur extra in de kijker. ‘Dit is jullie feestje’, zei ze hartelijk.

Sinds  2003 is Rita Cockx de dynamische voorzitster van KVLV Winksele. ‘Dankzij ons enthousiast bestuur kunnen we ook vandaag nog zeggen dat KVLV heel wat betekent voor de Winkselse dames’, vertelt Rita ‘Ons ledental staat op 87, alleen moeten we toegeven dat we graag de gemiddelde leeftijd van onze leden zouden zien verlagen door de deelname van meer jongere vrouwen’.
Jaarlijks komen de dames zo’n 35 keer samen in de parochiezaal. ‘Maar dat zijn niet de enige activiteiten’, zegt Rita, ‘We doen ook regelmatig uitstappen om bijvoorbeeld tentoonstellingen en andere dingen te gaan bekijken. De Boerinnenbond van toen is na 75 jaar nog zeer levendig in Winksele en we noemen ons terecht “KVLV Vrouwen met vaart”.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s