Over insectenhotels en composteren…

In het kader van ‘Juni Compostmaand’ organiseerden de Herentse compostmeesters zaterdag een Open-Tuin dag in de tuin van compostmeester Astrid Bosteels in de Duigemstraat. Naast heel wat informatie over hoe men zelf thuis kan composteren, waren er ook nog diverse andere workshops.

In de voormiddag leerde Jeanny Bouwen van De Ratelaar de deelnemers vlechten met wilgentenen. In de namiddag konden de kinderen leren hoe ze een insectenhotel in mekaar kunnen knutselen. Insectenhotels zijn zeer nuttig voor bijvoorbeeld de solitaire bijen. Ze kunnen er ongestoord hun eitjes in kwijt.

François Vallons gaf demonstraties imkeren. Hij had bovendien enkele soorten honing meegebracht, zodat de bezoekers konden meeproeven. ‘Imkeren is een mooie hobby’, vertelt François, ‘Het geeft bijzonder veel voldoening als er weer nieuwe honing in de potjes zit’.

Meer info over thuiscomposteren en kringlooptuinieren, kan U krijgen op duurzaamherent@herent.be

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s