ShortMTBikers winnen eerste Mollekenscross

Zet wat vrienden samen die “eens een mountainbike-cross willen organiseren”, zet een parcours uit in de Herentse natuur en zorg voor de nodige omkadering en animatie… Het resultaat is de Mollekenscross. Zoals de naam al aangeeft: de wedstrijd werd gereden op de Mollekensberg. Een zwaar parcours waar menig fietser zijn of haar tanden kan op stukbijten…
Deze eerste editie was meteen een groot succes. ‘We hebben vijftien ploegen van telkens vier man aan de start gekregen’, vertelt mede-organisator Peter Janssens ‘En dankzij het mooie weer zit de sfeer er helemaal in’.
Sfeer was er inderdaad, want naast het sportieve was er uiteraard ook mogelijkheid om een pintje te drinken en te genieten van de muziek geserveerd door presentator-van-dienst Maarten Forceville.
De wedstrijd werd gewonnen door de ShortMTBikers uit Kortenberg. Op de tweede plaats eindigde Fit For You. De derde plaats was voor het team van Fietsen Bram uit Veltem.
Komt er volgend jaar opnieuw een Mollekenscross? ‘Denkelijk wel’, zegt wedstrijdleider Stijn Feyens, ‘Deze editie was een meevaller, dus waarom geen tweede editie…’

Een fotoreeks is te bekijken op deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s