Aquafin en gemeente Herent aan de slag in Veltem

Begin augustus starten in Veltem belangrijke werken aan het rioleringsstelsel.

‘Onze rivieren zijn jarenlang sterk vervuild geweest. Hier komt geleidelijk aan verbetering in, mede door de collectoren en zuiveringsinstallaties die Aquafin bouwt om het huishoudelijke afvalwater te zuiveren’, klinkt het langs hun kant. Binnenkort starten daarom een aantal werken  om de bestaande lozingspunten in de Kerkstraat, Binnenstraat en Leuvenstraat te Veltem aan te sluiten op de bestaande collector in de Haachtstraat. Daartoe voeren de gemeente en Aquafin vanaf augustus werken uit in de Overstraat, Binnenstraat en Leuvenstraat.

Aquafin zal onder ander een nieuwe riolering aanleggen in de Binnenstraat.
De gemeente zal naast een aantal andere werken ook instaan voor de aanleg van een gescheiden stelsel in de Leuvenstraat en een nieuwe riolering in de Overstraat. In coördinatie met de rioleringswerken voert de gemeente voorts afkoppelingswerken (de scheiding van regen- en afvalwater) uit op particulier domein in de Binnenstraat, Kerkstraat, Leuvenstraat en Overstraat.

De werken starten op 2 augustus en zullen ongeveer twaalf maanden duren. Vooraf voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit. Veel verkeershinder verwacht de gemeente niet. ‘De verkeersoverlast zal beperkt blijven vermits er geen doorgaand verkeer is’, klinkt het langs hun kant. Schoolkinderen die via het Binnenhof naar Toverveld gingen, kunnen die ingang niet meer nemen omdat die tijdens de werken in de Binnenstraat afgesloten blijft.

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s