Speelpleinwerking draait op volle toeren

‘Meestal hebben we zo’n honderdvijftig kinderen per dag’, vertelt jeugdprogrammator Britt Bryne, ‘Maar in juli hadden we zelfs een piekdag van meer dan tweehonderd kinderen’.

De grootste groep kinderen is tussen de vier en de acht jaar. ‘De zogeheten Wiebels (4-5j)  en Pimpels (6-7j) zijn inderdaad dagelijks goed voor ongeveer driekwart van de volledige groep’, vertelt Britt .

Meestal wordt er buiten gespeeld op de speelterreinen of in de zandbak. ‘Als het regent moeten we uiteraard de activiteiten aanpassen’, zegt Britt, ‘We spelen dan toneeltjes, we knutselen of we kijken naar een film’.

In de zandbak beleven de jonge kinderen pret bij monitor Bram Goeleven. Runne en Robbe amuseren zich met hun schepjes en zandgebakjes.

De iets oudere kinderen zijn in de keuken aan het werk. Evelien stelt trots het recept van de spaghetti carbonara voor. Gelukkig moet ze alles niet zelf klaarmaken. De andere kinderen helpen mee met de verschillende klusjes. Zo is er Rari die aan de slag gaat om uien te snijden.

‘In augustsu kampen we nog met een tekort aan monitoren’, meldt Britt, ‘Iedereen vanaf vijftien jaar die zin heeft om mee te doen, kan contact opnemen met de jeugddienst van Herent‘. Een opleiding wordt ter plekke voorzien.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s