Langs Vlaamse (trage) wegen…

Trage wegen zijn paden of wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer zoals veldwegen,  jaagpaden, bospaden en zo meer. Helaas zijn er al heel wat van die paadjes verdwenen. Hier wil de gemeente samen met de inwoners wat aan doen. Het doel: een duidelijk beleid rond trage wegen, gedragen door alle inwoners.

‘We willen de Herentse trage wegen inventariseren in samenwerking met de inwoners’, vertelt beleidsmedewerkster Gudrun De Ruyver, ‘Wandelaars, scouts,… kennen vaak wegjes die niet meer op een kaart voorkomen. In eerste instantie willen we de huidige staat van deze wegen in kaart brengen’.

Uiteraard stopt het project niet bij deze inventarisatie alleen. ‘Aan de hand van de informatie die we zullen verzamelen, kunnen we gaan kijken wat we met een aantal trage wegen kunnen aanvangen’, vertelt Gudrun verder, ‘ Zo kunnen bepaalde overwoekerde paden misschien terug open gemaakt worden. Of straten die voor het gemotoriseerd verkeer doodlopend zijn, maar waar er op het einde toch “doorgestoken” kan worden door fietsers en/of voetgangers’.

Mensen die interesse hebben om aan dit project mee te werken, kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar milieudienst@herent.be

Op zondag 23 september 2012 gaat het project van start met een trage-wegenwandeling. Op die wandeling worden alle kneepjes van het inventariseren overlopen. Nadien kunt de deelnemers zelf aan de slag en de kaart aanvullen met  hun trage wegen.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s