De Wakkere Akker

De Wakkere Akker is een project van drie jonge boeren. Jonas Vleugels, Sam De Wandel en Nik Smets organiseerden zaterdag een infonamiddag om hun project aan het publiek voor te stellen.

‘Met dit project, op de grens tussen Herent en Tildonk, willen we een nieuwe zelfoogstboerderij oprichten’, vertelt Jonas Vleugels. ‘ Het is onze bedoeling om een ander soort samenwerking aan te gaan tussen boer en consument: wij zullen op een milieuvriendelijke manier verse groentjes telen, en de leden kunnen deze naar eigen behoefte zelf komen oogsten op het veld, in ruil voor een jaarlijkse bijdrage’.

Deze manier van werken heet ‘Community Supported Agriculture’ (CSA). Naast het feit dat biologisch gekweekte groenten goed zijn voor de gezondheid, zijn er nog een aantal andere positieve aspecten aan dit soort projecten. ‘Ook sociaal en educatief is dit een interessant project’, zegt Jonas, ‘Onze leden ontmoeten mekaar hier als ze komen oogsten en dat schept een band. En ook voor kinderen is het leerrijk. Op deze manier zullen ze bijvoorbeeld de verschillende seizoenen waarin bepaalde groenten groeien, beter leren kennen’.

Op dit moment starten Jonas, Sam en Nik de zoektocht naar leden. Het is de bedoeling om komende lente van start te kunnen gaan.’In het begin gaan we enkel groenten kweken’, legt Sam uit, ‘Maar het is de bedoeling dat we ook fruitbomen gaan planten zodat we op termijn ook vers fruit kunnen aanbieden’.

De Wakkere Akker is gelegen langs de Blakstraat 53 te Herent. Meer informatie is te vinden op hun website: www.wakkereakker.be

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s