Verenigingen vinden onderdak in oud gemeentehuis

Nu de gemeentelijke diensten verhuisd zijn naar De Kouter, wordt de vrijgekomen ruimte in het oude gemeentehuis ter beschikking gesteld  van de Herentse verenigingen. Zondag, tijdens de Open Monumentendag, kon het publiek een kijkje nemen in de beschikbare infrastructuur. Tegelijk konden verenigingen zich voorstellen aan de bezoekers.

‘Het is momenteel nog wat passen en zoeken om alles mooi in te plannen’, vertelt Georgette Gillis (Cultuurdienst) ‘Zo kan je uiteraard geen vereniging laten vergaderen als er in het naast gelegen lokaal een muziekband repeteert’.

De wijn- en biermakers van “de Lipsevallei” zijn blij met de verhuis. ‘Dit is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van het Ellehuis’, vertelt Patrick Vandenhaute ‘Bijvoorbeeld het fruitpersen kunnen we hier veel beter organiseren’.
Ook de Heemkundige Kring heeft een nieuwe plek gekregen. ‘We hebben nu meer ruimte dan vroeger’, meldt voorzitster Palette De Coninck, ‘Daardoor kunnen we een aantal tentoonstellingskasten permanent laten staan’. De Heemkundige Kring had zondag voor een foto-tentoonstelling gezorgd met oude beelden en weetjes over het oude gemeentehuis.

Heel wat verenigingen, zoals muziekatelier De Hommel en de Herentse Harmonie stelden zondag hun programma voor de volgende maanden voor. Ook cultuurhuis Hannah was present. ‘We organiseren in het najaar weer een aantal boeiende tentoonstelling’, zegt Leni Creuwels (vzw Hannah) ‘En er is uiteraard het traditionele kerstconcert’.

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s