Veiliger fietsen in de Haachtstraat

Berm in slechte staat langs Haachtstraat

De Haachtstraat wordt vaak als fietsverbinding tussen Veltem en Buken gebruikt. Veilige fietspaden is dan ook een must. Door de opname van de Haachtstraat in het ‘bovenlokale functionele fietsroutenetwerk’ is een bijkomend traject gecreëerd tussen beide dorpskernen. Bovendien komen hierdoor de nieuwe fietspaden in aanmerking voor subsidies uit het fietsfonds.

Op de Herentse gemeenteraad van 11 september werd beslist een dossier voor de aanleg van fietspaden tussen twee woonzones in de Haachtstraat op te starten. Ook de provincieraad van Vlaams-Brabant heeft nog andere aanpassingen van het fietsroutenetwerk goedgekeurd.

‘Dit fietsroutenetwerk is voortdurend in evolutie. Wanneer men start met aanleg van fietsinfrastructuur komt men soms tot de vaststelling dat een bepaalde route niet meer wenselijk is en dat beter een andere route wordt opgenomen. Sinds 2011 werden daarom vanuit de verschillende gemeenten een tiental voorstellen voor wijzigingen ingediend’, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.

In de gemeente Herent zal daarom in de toekomst de bovenlokale route langs de Nieuwe Steenweg en de Paardenveldstraat vervangen worden door de Heidestraat en Termerestraat. De oorspronkelijke route was te steil en daardoor niet bruikbaar voor vele fietsers. Op de Termerestraat komen brede fietspaden.

‘De start van deze werken zal wel nog even duren’, zegt Jos Nys (dienst openbare werken – gemeente Herent), ‘Eerst beginnen we nu aan de Haachtstraat’.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s