Herent zingt voor het klimaat

In heel wat plaatsen in Vlaanderen werd dit weekend gezongen voor het klimaat. Omdat politici al jarenlang de klimaatproblematiek voor zich uitschuiven, willen verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld 11.11.11 en de Klimaatcoalitie, een duidelijk statement maken. ‘Het is nu tijd voor een duidelijk klimaatbeleid’ zei Koen Neyens (GROSH) in zijn toespraak, ‘We verwachten van het nieuwe gemeentebestuur dat ze hier rond een coherent beleid gaan voeren’.

Enkele honderden sympathisanten kwamen daarom naar het Herentse dorpsplein afgezakt om mee te zingen. Ze kregen hierin versterking van de Herentse koren, de Murga en muziekatelier De Hommel. Het geheel stond onder de muzikale leiding van dirigent Luc Wynants.

Deze ‘Sing for the Climate’ werd samen georganiseerd met de Herentse Vredeswake. Deze Vredeswake vraagt jaarlijks tijdens de Vlaamse Vredesweek aandacht voor een aantal belangrijke punten.

Het thema is dit jaar “Gaan we wachten tot het overkookt?” ‘Wreedheden zoals de genocide in Rwanda, de gebeurtenissen in Syrië en Libië,… Wat kunnen we eraan doen om deze dingen in de toekomst te vermijden’, was te horen op het plein.

2 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s