Een zwembad en sporthal voor drie gemeenten

Wél of niet een zwembad-met-sporthal bouwen, het blijft een politiek getouwtrek tussen de verschillende partijen. Zaterdag tekenden de CD&V lijsttrekkers van Herent, Haacht en Kampenhout een engagementsverklaring om er samen één te bouwen. Vice-premier Steven Vanackere (CD&V) kwam langs om het ambitieuze plan een duwtje in de rug te geven. ‘Ik probeer zoveel mogelijk waardevolle lokale initiatieven te ondersteunen’, zegt hij.

‘Als we eerlijk zijn naar de kiezers, moeten we vertellen dat er in Herent ook in 2016 onvoldoende geld voorhanden zal zijn om nieuwe sportinfrastructuur te bouwen’, vertelt Philippe Scheys (CD&V lijstrekker Herent), ‘Daarom heb ik contact genomen met mijn collega’s uit Haacht en Kampenhout om samen te werken’.

Is het kostenplaatje dan wél haalbaar met drie? De jaarlijkse kostprijs voor het sportcomplex is nu berekend op één miljoen Euro per jaar gedurende dertig jaar. ‘Dat is dus voor de bouw en uitbating van het zwembad met kinderzwembad, de sporthal met gymzaal, drie basketterreinen en twee tennisvelden’, legt Scheys uit. ‘Als we de jaarlijkse subsidie van 320.000 Euro combineren met de inbreng van de drie gemeenten, moet het lukken’. ‘Ook de provincie kan hier misschien nog een rol in spelen’, zegt Kris Leaerts (CD&V lijsttrekker Kampenhout).

De partij ziet een mogelijke samenwerking met andere gemeenten ook op andere vlakken zitten. ‘Ook op het vlak van bijvoorbeeld cultuur zijn er mogelijkheden waarmee we de kosten kunnen verdelen over een aantal gemeenten’, besluit Scheys.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s