Waar is de verandering??

Groen maakt spectaculaire winst (+7,3%) en wordt toch buitenspel gezet…

‘We hebben met onze groep een fantastisch resultaat bereikt’, zegt lijsttrekker Jos Vandikkelen, ‘Nieuwe mensen in de ploeg, we hebben alle talenten van iedereen optimaal gebruikt,… Het is duidelijk dat de Herentse kiezer écht wel voor verandering heeft gekozen door ons zo massaal te steunen’.

De frustratie rond de nieuwe coalitievorming is daarom des te groter bij Groen: ‘De Herentse kiezer heeft een duidelijk signaal gegeven. Enkel de Groenen hebben zichtbare vooruitgang geboekt. Het eindresultaat van 16,7% is meer dan een verdubbeling van het aantal gemeenteraadsleden’, meldt Vandikkelen. ‘ De SP.A is de grote verliezer van de verkiezingen.  Een samengaan van N-VA, CD&V en SP.A is een voorzetting van de oude coalitie. Oude politieke cultuur op z’n scherpst… Waar zit de kracht van verandering? Waarom depaneert de CD&V de meerderheid die ze zes jaar lang terecht bestookt heeft? Het is nu aan hen om dit aan de kiezer uit te leggen’.

2 comments

 • Verkiezingen? Goed resultaat?

  Rare coalities die al aangekondigd worden op de kiesdag zelf. Zonder de uitslag af te wachten. Schandalig, zelfs niet eens die indruk te wekken de telling af te wachten.

  Laat ons beginnen bij het begin en die ellendige kiesplicht afschaffen. De stem laten aan de BEWUSTE kiezer die BEWUST gaat stemmen, die zich niet laat meedrijven op de waan van de dag.
  Trouwens, onze minister van justitie in eigen persoon verklaarde dat je eigenlijk niet eens hoeft te komen kiezen. Je wordt er niet voor vervolgd. Officieel!
  Schenk eens klare taal en schaf die opkomstplicht ineens af en België treedt dan toe de de rest van de beschaafde wereld.

  Voor Herent: Ik hou mijn hart vast. De bouwpromotoren wrijven in hun handjes, de wurggreep rond het centrum zal nog strakker worden en een beetje sportinfrastructuur die naam waardig voor zo’n grote rijke gemeente zal nog jaren op zich laten wachten.

  Ik wens Groen! in Herent veel slagvaardigheid.
  Proficiat met jullie goede resultaat maar… à quoi ca sert?

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s