Driekoningen, driekoningen,…

IMG_9489IMG_9442

Heel wat kinderen en jongeren toonden dit weekend hun vocale kwaliteiten bij het huis-aan-huis sterzingen.

In Winksele kwamen de catechesegroepen van de eerste Communie en de Groeizegen samen in PC Winxel. Nadat ze eerst de liedjes hadden ingeoefend, gingen de kinderen op pad. Het opgehaalde geld gaat naar KéKé, een klein dorpje in Burkina-Faso (Afrika). Met de opbrengst van het sterzingen van twee jaar geleden, werd er gestart met de bouw van een lokaal dispensarium. Het is nu de bedoeling om nog meer geld in te zamelen om het gebouw verder af te werken.

In Beisem hadden de kinderen van Kring 7 en de jongeren van Kring 12 zaterdag afgesproken in de Ratjetoe. Nadat iedereen tot koning of koningin was omgetoverd, gingen ze op pad. ‘We zamelen geld in voor onze lokale Voedselbank’, vertelt begeleidster Chris aan de kinderen. ‘In onze gemeente wonen heel wat mensen die niet genoeg centjes hebben om voldoende eten te kopen. Die mensen kunnen dan aankloppen bij onze Voedselbank’ vertelt ze verder.

De voedselbank kan trouwens nog altijd financiële hulp gebruiken. Wie wil, kan een bijdrage storten op 001-3789585-65 van de vzw Half Weg.

IMG_9486IMG_9501IMG_9517

IMG_9448IMG_9459IMG_9493

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s