Over heksen, Prins Praliné en dappere kippen

IMG_9634
Edeline De Wandelaar, Femke Vanzeebroeck en Anna Frere

Jaarlijks organiseert het Davidsfonds de Junior Journalist-wedstrijd, een grote schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen.

Dit jaar stond de wedstrijd volledig in het teken van ‘eten en het culinaire’. De lokale voorronde in Herent werd gewonnen door Femke Vanzeebroeck (PDC School) met een smakelijk verhaal over een heksenfeest. ‘Ik vind heksen een leuk onderwerp’, zegt Femke ‘Ik wou eerst over iets anders schrijven, maar uiteindelijk kwam ik toch terug bij de heksen uit’.

De prijsuitreiking van de Herentse voorronde gebeurde tijdens “Toast Literair”, de ondertussen traditionele jaaropener van het Herentse Davidsfonds. Naast Femke mochten ook Anna Frere en Edeline De Wandelaar hun werk voorstellen. Anna schreef een verhaal over een bizarre voedseloorlog waarin ondere andere “Prins Praliné” een hoofdrol speelde. Edeline had het over “de invasie van de dappere kip”.

De finale van de Junior Journalist-wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 28 april 2013 op het muziekfestival “Festival aan Zee” in De Panne.

Tijdens deze Toast Literair was er uiteraard ook plaats voor poezie. Ann Van Dessel uit Haacht las een aantal eigen gedichten voor. Raf Van Den Bosch speelde enkele virtuoze stukken op zijn klassieke gitaar als intermezzo.

IMG_9617 IMG_9613 IMG_9619

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s