Graag Traag op Tildonksesteenweg

IMG_1398

IMG_1385

De langdurige winter heeft er voor gezorgd dat de Tildonksesteenweg er op sommige plekken erg slecht bijligt. Zeker het stuk vanaf  het kruispunt met de Mechelsesteenweg richting Tildonk is in zeer slechte staat. Daarenboven is er een stukgereden verkeeerdsrempel ter hoogte van de Meuterhofstraat die er voor zorgt dat de buurtbewoners erg veel last hebben van het lawaai van het voorbijrijdende verkeer.

‘Vooral het vrachtverkeer maakt enorm lawaai’, zegt buurtbewoner Christof Merckx, ‘We trillen soms bijna uit ons bed als er weer een vrachtwagen véél te snel doorgedaverd komt’.  Reden genoeg voor de buurtbewoners om contact op te nemen met Arlette Caes (SP.A), Schepen van Openbare Werken.

‘De bewoners hebben 100% gelijk’, stelt Caes, ‘Ik heb op het lokatiebezoek zelf kunnen vaststellen dat er actie moest ondernomen worden. Ondertussen is er een snelheidsbeperking van 30km/u ingevoerd. Ook is er gepraat met de directie van Cargill. Zij hebben beloofd om hun vrachrijders niet meer ’s nachts te laten passeren’.

‘Na de zomer gaan we het probleem dan definitief aanpakken’, zegt Arlette Caes verder, ‘Dan worden de klinkers afgeschraapt en wordt dat  stuk van de Tildonksesteenweg opnieuw geasfalteerd.  Als tijdelijke oplossing  gaan we ondertussen het opgestuwde asfalt aan de verkeersdrempel wegfrezen’.  (Dit is ondertussen gebeurd – nvdr)

De buurtbewoners zullen dus nog even geduld moeten oefenen voor hun probleem letterlijk en figuurlijk van de baan is.  ‘We rekenen daarom op het begrip van de voorbijrijdende chauffeurs’, zegt Merckx verder, ‘We vragen dat ze de snelheidsbeperking respecteren. Misschien zijn politiecontroles hiervoor een oplossing?’.

IMG_1399IMG_1430IMG_1419

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s