Terugblik: De jongensschool van Delle (1954-55)

12 Gemeentelijke jongensschool 2

Heel wat Dellenaren zullen zich meester Raymond Merckx nog wel herinneren. Hij was jarenlang onderwijzer in de jongensschool van Delle. Hij maakte alle (onderwijs)vernieuwingen mee van de jaren vijftig en de woelige jaren zestig. Toen schoolhoofd Jozef Massie in 1970 met pensioen ging, werd Raymond Merckx hoofd van de jongensschool in de Ellestraat.

Na de fusies van de gemeenten werden vanaf het schooljaar 1978-79 ook enkele gemeentescholen samengevoegd, met Veltem als nieuwe locatie. Louis Magits werd schoolhoofd van de nieuwe gefusioneerde gemeenteschool met Raymond Merckx en Louis Goossens als onderwijzers. De school zou uitgroeien tot het bekende ‘Toverveld’. Deze verandering betekende voor de gemeenteschool van Veltem de redding en voor die van Delle de teloorgang.

Meer over Delle vroeger en nu op de blog van Jozef Hamels

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s