United Brass (Veltem) op tournee in Tsjechië

Groepsfoto 1

De concertreis van United Brass editie 2013 ging naar het mooie Klenčí pod Čerchovem (Tsjechië). Egide Vissenaekens, Herentenaar en lid van het Brabants Volksorkest, kwam enkele maanden geleden met het voorstel om zijn ervaringen en contacten in deze prachtige, groene en muzikale regio in Tsjechië te delen met United Brass.

DiUB5rigent Frank Vantroyen en het bestuur van United Brass namen graag de uitnodiging aan en dus was de brassband van 9 tot 12 mei in Klenčí en omgeving te beluisteren. Na een lange busreis ontving burgemeester Karel Smutný van Klenčí de muzikanten met open armen. Hij gidste hen de volgende dagen met onverholen fierheid door de omliggende dorpen en steden en liet hen – ondanks de vele regenbuien – volop genieten van de prachtige omgeving.

Op vrijdagnamiddag was United Brass zelf uitgenodigd op een voorstelling van plaatselijke ambachten met optredens van een zangeressenduo en van het indrukwekkende mannenkoor Haltravan, allemaal begeleid op de dudy, de typische plaatselijke doedelzak.

Speciale vermelding verdient ook de koláče, een superlekkere lokale taart.

UB2Na die kennismaking met de plaatselijke cultuur en gastronomie speelde de Herentse brassband zijn eerste concert in de kerk van Klenčí. Zaterdag trad United Brass op in Díly.

De bewoners uit beide dorpen (waaronder de mannen van Haltravan) zongen uit volle borst het volkslied mee dat dirigent Frank Vantroyen voor de gelegenheid bewerkt had voor brassband.

Dat het de volle twee dagen regende, kon de sfeer niet bederven: United Brass slaagde er wonderwel in om het enthousiasme van de groep op het plaatselijke publiek over te dragen. Dat was zo ongeveer de omschrijving die Egide gaf na enkele dagen optrekken met de band.

UB3 UB4

Het volgende project van United Brass staat al in de startblokken. Tussen 29 mei en 2 juni maakt de band in GC De Wildeman opnamen voor een nieuwe cd met Lieven Tavernier.

Meer nieuws van United Brass is te lezen op hun Facebookpagina. Bedankt Christine voor het verslag en de foto’s!!

 

 

 

2 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s