‘One small step’ … voor KL!NK en Spoor 6

DSC_0315
KL!NK speelde op zaterdag 18 mei haar jaarlijks concert in GC De Wildeman. Het instap- en jeugdorkest van de Herentse harmonie telt bijna 30 enthousiaste muziektalenten die het beste van zichzelf geven op hout- en koperblaasinstrumenten en slagwerk. Naar goede gewoonte werkte het orkest samen met een andere jeugdvereniging die actief is op het podium. Dit jaar was de eer aan Theater Spoor 6, die hun jonge garde improvisatietalent tussen het blaasgeweld stuurde.

DSC_0333Het theaterconcert van KL!NK verkende dit jaar het heelal met o.a. muziek uit Star Wars en andere ruimte-exploraties. Het jonge blaasgeweld van het orkest werd daarbij stevig ondersteund door een uitgebreide ritmesectie en enkele ervaren rotten op het ‘zwaar koper’ (tuba, euphonium en trombone). Tom Permentier dirigeerde met laserzwaard het geheel in een goede en stabiele baan rond de aarde.

Bij het binnenkomen al werden de toeschouwers ontvangen door de astronauten van Spoor 6 en werden ze verzocht ideeënkaartjes in te vullen met zelf verzonnen titels van science-fiction films of verhalen. Op basis daarvan doorspekten de jongelui van Spoor 6 het concert met leuke improvisatiemomenten, waarin ondermeer twee oudjes op weg naar Pluto en de verkoper van ruimtenoten de show stalen. Ook de muzikanten schitterden uiteraard, collectief en individueel. Waarbij de solo van van saxofoniste Linde Aertgeerts een speciale vermelding verdient. Met zijn allen genoten ze van de verdiende staande ovatie van een volgelopen Wildeman.

DSC_0355Daarmee kan KL!NK weer een nieuw werkjaar aanvatten, waarin weer nieuwe muzikantjes kunnen instappen. De meer ervaren jongeren stromen ondertussen door naar het grote harmonieorkest, waar zij vanaf volgend jaar de pannen van het dak zullen spelen!
Met een jaartje instrumentenles aan de muziekschool kan je al aansluiten bij KL!NK. Meer informatie en inschrijven kan via een mailtje naar klink@harmonieherent.be of tel. 0474/726 848 (Bert).

Meer foto’s van het concert vind je op https://picasaweb.google.com/harmonieherent/KLNKSpoor6OneSmallStep.

Bedankt Pieter Verboven en familie Moens voor het verslag en de foto’s

DSC_0267 DSC_0314 DSC_0203

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s