De Kraal helpt kinderen in Madagaskar

IMG_1960

Scholengemeenschap De Kraal organiseerde de voorbije jaren verschillende sponsorprojecten ten voordele van kinderen in Madagaskar. Zo werden er oa knutselwerkjes verkocht en werd er een sponsor-wandeltocht gehouden. Het totaal resultaat van al deze acties is 17 618 euro.

IMG_1986

De Kraal werkte voor dit project samen met de vzw AKANY. Deze mensen zijn al meer dan 15 jaar actief om kinderen in Madagaskar een betere toekomst te geven.

Vrijdag 31 mei kwam er in de vijf Kraal-scholen een afgevaardigde van Akany langs om een symbolische cheque te ontvangen.   Elke vestiging mocht dus een cheque van ruim 3500€ overhandigen.

 

 

‘We gaan het ingezamelde geld voor verschillende dingen gebruiken’, vertelt Sophie Gilles (vzw AKANY) aan de kinderen. ‘We willen een bestaande school verder uitbreiden. Ook willen we een meer technische richting opstarten waar jongeren vanaf hun zestiende een vak kunnen leren’.

Ruim driekwart van de bevolking van Madagaskar leeft onder de armoedegrens. Extra hulp uit het westen is er dus meer dan welkom.

IMG_1983IMG_1969

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s