Méér natuur in de Herentse tuinen

DSCF0720
Na de lezing over “Natuur in eigen tuin” op vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni, konden de mensen op zondag 9 juni een tiental Herentse natuurtuinen per fiets bezoeken. Ruim honderd mensen kwamen meegenieten van dit initiatief.
‘Het is erg belangrijk dat een tuin écht natuurlijk is’, vertelt Irmgard Fuessl (Natuurpunt). ‘Op die manier kunnen dieren jouw tuin gebruiken als tussenstation als ze zich verplaatsen van natuurgebied naar natuurgebied. Heb je teveel onnatuurlijke elementen in je tuin, dan zullen ze niet op bezoek komen’.  Er zijn verschillende manieren om je tuin aantrekkelijk te maken voor dieren: een bijenhotel, een houtwal, een amfibiehelling in je vijver,… Op de website van Natuurpunt kan je meer informatie hierover vinden.

Een tiental tuinen stond zondag dus open voor het publiek. Het was boeiend te zien wat een prachtig resultaat men kan bekomen met soms minimale middelen. Het gemeenschappelijke doel is  “meer natuur in je tuin”. Maar elke tuineigenaar gaat hier anders mee om. Het resultaat is dat elke tuin zijn eigen specifieke waarde en karakter heeft.

Aan Magda Cools werd ook het éérste label “Natuurvriendelijke Tuin” uitgereikt op initiatief van de gemeente Herent in samenwerking met Natuurpunt Herent.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

2 comments

  • Bedankt voor het mooie verslag en foto’s!
    Website om informatie over na te lezen is http://www.natuurpunt-herent.be > verslagje natuur in de tuin, met daaronder link naar ppt presentatie van de lezing en leuk filmpje op YouTube van een Nederlandse dame die vol passie praat over haar natuurtuin. Voor vragen mbt het certificaat ‘groene tuin’ kan je steeds terecht bij Natuurpunt Herent.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s