Met de fiets door Herent

IMG_2185

Zaterdag werd de nieuwe Herentse MTB-route feestelijk ingereden.

Deze Groene Lus door Herent is een parcours van ongeveer 24km. Ongeveer de helft daarvan is off-road. Startpunt is aan de Warotzaal in Winksele.

MTB-Route‘Het is een zeer mooie route’, stelt schepen van sport Philippe Scheys in zijn openingstoespraak. ‘Het eerste, noordelijke deel loopt langs mooie plekjes en landschappen. Het tweede deel is wat pittiger, met oa de beklimming van de Roeselberg’.

Ook Bloso en de provincie Vlaams Brabant kwamen de route mee inhuldigen. ‘We proberen alle routes in Vlaanderen uniform te bewegwijzeren’, vertelt Hilde Robeyns (Bloso). ‘Op die manier vinden de fietsers makkelijk hun weg op een andere route’.

Karin Jiroflée (gedeputeerde sport provincie Vl. Brabant) onderstreepte het belang om iedereen aan het sporten te krijgen: ‘Fietsen is, net zoals lopen, een laagdrempelige sport. Het is daarom belangrijk dat de provincie deze sporten zoveel mogelijk ondersteunt’.

IMG_2272Uiteraard vraagt een fietsroute de nodige controle en onderhoud. Benny Allemeersch (Velosport Herent) is peter van de route. Hij zal het parcours regelmatig controleren en bij eventuele problemen aan de gemeente vragen om het nodige te doen.

Meer info en routebeschrijving op deze link

De volledige fotoreeks is te bekijken in deze galerij

IMG_2254

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s